Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Παγιδεύσαμε τον ήλιο σε πολύχρωμα πλαστικά πιάτα...

Έχοντας ακόμα νωπές τις αναμνήσεις από τις διακοπές μας και με γεμάτες μπαταρίες ξανά, αποφασίσαμε να "φυλακίσουμε" αυτή την αίσθηση σε "παγίδες ήλιου"- έτσι ώστε κάθε ξημέρωμα που θα τις βλέπουμε από το μπαλκόνι της κουζίνας μας- να μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που περάσαμε. 

Από όσο με θυμάμαι, έχω ένα θέμα με τα τζάμια βιτρώ και την ομορφιά που σκορπούν στον χώρο- ιδίως όταν τα χτυπάει ο ήλιος. Φυσικά δεν είναι πάντα εφικτό να έχεις τζάμια βιτρώ, ανακάλυψα όμως πολύ σύντομα τα αυτοκόλλητα που μοιάζουν με βιτρώ με αποτέλεσμα να γεμίσω τα μικρά τζαμάκια της σοφίτας μου με αυτά, κάνοντας την απολύτως μαγική. (κάποια στιγμή θα σας την δείξω και αυτή- είναι το στολίδι του σπιτιού μας). 

Σκεπτόμενη πως θα αναπαράγω κάτι τέτοιο με μια χειροτεχνία για το μαιμούδι ΄ώστε να στολίσουμε  με αυτή το πιο φωτεινό μπαλκόνι μας, θυμήθηκα πως έχω πάντα διάφανα πλαστικά πιάτα, όπως έχω πάντα γκοφρέ χαρτί. Αυτά ακριβώς χρειαστήκαμε συν κόλλα χειροτεχνίας. 

Επειδή το μαιμούδι βαρέθηκε πολύ γρήγορα με την κόλλα, επιστρατεύσαμε και τα χρώματα ώστε να δοκιμάσουμε πως θα φαίνεται και με αυτά. Τόσο απλά και όμορφα λοιπόν, φτιάξαμε αυτό που ονομάσαμε "παγίδες ήλιου" 





Την κόλλα την απλώσαμε με πινέλο, ενώ χρησιμοποιήσαμε δαχτυλομπογιές μιας και επέμενε το μαιμούδι, πιστεύω όμως πως με τέμπερα ίσως έδειχνε πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Για μένα, το γκοφρέ χαρτί είναι σαφώς πιο όμορφο, μου αρέσουν όμως πολύ και οι ζωγραφιές του μαιμουδιού. (με κόλλα και γκοφρέ ο ίδιος έφτιαξε το εντελώς κόκκινο και αυτό που έχει πολύ κόκκινο στο κέντρο... )





Εγώ πάλι, σε ένα πιάτο απεικόνισα την θέα όπως την βλέπαμε από το κάστρο και είναι φυσικά το απόλυτο μπλε και γαλάζιο... 



Έφτιαξα και κάποια με σχέδια όπως καρδιές και ήλιο, όμως τα χάρισα την Σουλτάνα και δεν τα κρεμάσαμε πριν φύγουμε από το χωριό για να τα φωτογραφίσω. Είναι σίγουρο όμως ότι θα φτιάξουμε και άλλα και θα σας τα δείξω- μόνο μας όριο η φαντασία λέω πάντα και ισχύει! 

Έτσι λοιπόν, κάθε πρωί ξυπνάμε με αυτή τη θέα και ένα μαιμουδάκι να ανυπομονεί να δει "αν παγιδεύτηκε ο ήλιος και σήμερα" και ειλικρινά πόσο χαίρομαι που το σκέφτηκα! 




Πως σας φαίνεται; Εσείς, θα παγιδεύσετε τον ήλιο; 

4 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...