Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η αίσθηση αυτή...

Το να επιστρέφεις σπίτι σου μετά από διακοπές, είναι σαν αυτό το ντους που κάνεις εκεί στην ακρογιαλιά μετά από μια βουτιά στα δροσερά νερά. 




Δεν έχει σημασία αν η βουτιά ήταν μεγάλη ή μικρή, αν η βόλτα σου στην παραλία διήρκεσε ώρες ή ήταν πολύ σύντομη- όταν βρίσκεσαι κάτω από το νερό με θέα το μπλε της θάλασσας, όπου το μόνο που θες είναι απλά να ξεπλύνεις το αλάτι από πάνω σου, αυτόματα το ντους αυτό είναι από τα πιο χαλαρωτικά και ξεκούραστα που κάνεις στην ζωή σου. Το μυαλό είναι καθαρό, είσαι μόνο εσύ και το νερό- σχέση αρχέγονη, οικεία από την μήτρα. 

Έτσι και την στιγμή που επιστρέφεις σπίτι μετά από διακοπές. Είναι ο χώρος σου, το δικό σου καταφύγιο- εκεί που όλα είναι απλά, γνώριμα, οικεία και αγαπημένα. Είναι το σπιτικό σου. 

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό έκανες διακοπές, δεν έχει σημασία ακόμα και αν ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου. Με το που επιστρέφεις, η αίσθηση που σε κατακλύζει σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει, καθαρίζει το μυαλό σου από τα πάντα. Στο σπίτι σου δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, κάθε πράγμα έχει την θέση του και την γνωρίζεις καλά, η μυρωδιά οικεία- είναι η μυρωδιά της καθημερινότητας σου, της ρουτίνας σου και η ρουτίνα έχει ένα μαγικό συναίσθημα ασφάλειας μέσα στην επανάληψη της. 

Και εγώ το αγαπώ αυτό. Μου θυμίζει τα χρόνια εκείνα- τότε που όλα ήταν απλά - τότε που κάποιος άλλος ανησυχούσε για σένα και που είχες την ψευδαίσθηση πως ήσουν απόλυτα ασφαλής.   Το σπίτι μας, μας την προσφέρει αυτή την ψευδαίσθηση. Την αίσθηση της ασφάλειας και της γαλήνης. 

Και προσωπικά αυτή την αίσθηση την νιώθω ακόμα πιο έντονα όταν μου έχει λείψει. Όπως χθες. Που γυρίσαμε από τις, πολύτιμες κατά τα άλλα, διακοπές μας. 


2 σχόλια:

  1. όπως τα λες...έτσι νοιώθω τώρα που επιστρέψαμε...χαλαροί απο τις διακοπες μας με μια λαχτάρα ξεχωριστή ο καθένας μας...φιλια Μαρια Λαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να την διατηρήσουμε αυτή την αίσθηση Μαρία μου! Μεγάλη αγκαλιά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...