Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Egg- hunting 2018 (το δικό μας κυνήγι αυγών!)

Η τρίτη χρονιά για αυτό το αμερικάνικο έθιμο που μας έχει κλέψει την καρδιά. Είναι ξεχωριστό, περιπετειώδες, διαφορετικό και στην ουσία μια ακόμα ευκαιρία για ένα επιτυχημένο playdate. Μπορείτε οι  δύσπιστοι να το δείτε έτσι! Αν θέλετε να μάθετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται, δείτε εδώ! Αν δεν θέλετε, στην ουσία πρόκειται για ένα κυνήγι σοκολατένιων αυγών! Όλα τα άλλα είναι έξτρα και προαιρετικά! Για εμάς είναι απλά μια ευκαιρία να παίξουμε με τους πιο κοντινούς ή αγαπημένους μας φίλους . 


Όπως κάθε χρόνο, τα πάντα ξεκινούν από την e-πρόσκληση που στέλνουμε και την οποία επιμελείται πάντα ο ίδιος ο οικοδεσπότης. Ο Δημήτρης Γεράσιμος! 



Η επόμενη κίνηση είναι να αποφασίσουμε τι καλαθάκια θα φτιάξουμε και ποιο χρώμα θα αντιστοιχεί στον κάθε καλεσμένο μας. Όπως σας έχω πει στο παρελθόν, επειδή στην παρέα μας δεν είναι όλες οι ηλικίες ίδιες, αναθέτουμε και από ένα χρώμα σε κάθε καλεσμένο, έτσι ώστε να μην μείνει κανένα παιδάκι παραπονεμένο. Πέρσι ταλαιπωρήθηκα πολύ για να βρω αυγά με τα χρώματα που ήθελα και εν τέλει ξόδεψα και ένα σωρό λεφτά για να έρθει η γλυκιά μου Άντζυ και να μου δώσει την απλή μα τόσο ευφυή ιδέα- στο δικό της υπέροχο egg hunt που μπορείς να δεις εδώ-  να τυλίξω τα αυγά με γκοφρέ χαρτί! Και έτσι έκανα! Αφού φτιάξαμε τα καλαθάκια μας- σας δείξαμε πως εδώ- τυλίξαμε και τα αυγουλάκια μας και οι μικροί σοκολατένιοι θησαυροί μας για το egg hunt ήταν έτοιμοι! 



Έχω ξαναπεί πως δεν τρελαίνομαι για πασχαλινές διακοσμήσεις, συνεπώς δεν τρελαίνομαι να ξοδεύω λεφτά για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσω στην ουσία μετά στο σπίτι μου. Φέτος λοιπόν αποφάσισα να διακοσμήσουμε τον τοίχο πίσω από τον κλασσικό μας μπουφέ, με δικές μας δημιουργίες. Και έτσι και έγινε. Αφού ζωγραφίσαμε πρώτα με πλάστη και καθαριστή τζαμιών- δείτε πως εδώ είναι ΠΟΛΥ εθιστικό- μετά σχεδιάσαμε μικρά και μεγάλα αυγά πάνω στα έργα τέχνης μας, τα κόψαμε και με αυτά ακριβώς στολίσαμε όχι μόνο τον τοίχο μας αλλά και τις ταμπέλιτσες στον κήπο που βοηθούσαν τα παιδιά. (οι φωτογραφίες δυστυχώς είναι αρκετά σκοτεινές αφού εκείνη την ημέρα ήταν ο καιρός πολύ συννεφιασμένος και έβρεχε διαρκώς!) 











Και η ταμπέλα που δεν κρεμάστηκε ποτέ, αφού την ώρα προσέλευσης έβρεχε και οι καλεσμένοι μπήκαν μέσα από το σπίτι αντί από το μπαλκόνι της σοφίτας ως συνήθως... 



Δώσαμε το στίγμα μας και στο ασανσέρ, με τις υπέροχες πεταλούδες που φτιάξαμε με τα καφέ φίλτρου που χρησιμοποιήσαμε στο πείραμα με το φάσμα των χρωμάτων, (δείτε εδώ), αλλά και με την μικρή μας τσαχπινιά για να ξέρουν οι νέοι φίλοι μας σε ποιον όροφο θα ανεβούν! 




Φτιάξαμε επίσης και αυγά από αλατοζύμη, τα ζωγραφίσαμε με σκοπό να στολίσουμε όχι μόνο τον κήπο μα να τα χαρίσουμε κιόλας. 



Σε γενικές γραμμές, στολίσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και όσο μας επέτρεψε ο καιρός! Ξέδωσα μέσα φέτος που το είχα σίγουρο, και έξω αναγκαστικά ήμουν πιο "λακωνική" εφόσον την ώρα που τα στόλιζα ψιχάλιζε! (ο επιμένων όμως νικά- ή ο τρελός η νεκροψία θα δείξει!) 









Όπως πάντα τους περίμενε ο πίνακας με τα βραχιολάκια, με το χρώμα που αντιστοιχούσε στον καθέναν. Φέτος είχαμε και προσωπικούς  διακανονισμούς ανάμεσα στα μικράκια μιας και τα νηπιάκια μας έχουν άποψη πλέον για όλα! (αφού συμφώνησαν όλα καλά!) 


Για πρωινό μπουφέ είχα ετοιμάσει τα κλασσικά. Τα θρυλικά pancakes της Ελπίδας που με βγάζουν ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση, αυγά βραστά που γίνονται πάντα ανάρπαστα, muffins βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας, τα αγαπημένα μου λαδοκούλουρα, παστέλι, φέτες φρέσκου ψωμιού για να βάλουν πάνω ότι τραβάει η όρεξη τους, αραβικές πίτες με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα και φυσικά την δική μας λεμονάδα- τέσσερα κιλά λεμόνια τα έστυψε το μαιμούδι όλα μόνος του χωρίς καμιά υπερβολή! Και κλασσικά, καφέ και ροφήματα για τις μαμάδες φυσικά! 













Τα καλαθάκια μας περίμεναν τους καλεσμένους, το ίδιο και οι δραστηριότητες μας! (άσχετα αν τελικά δεν τις κάναμε!) Ο μικρός μου οικοδεσπότης φόρεσε το δικό του βραχιολάκι και περίμενε με αγωνία τους καλεσμένους του! (δεν έχει σημασία αν έβρεχε ασταμάτητα, ήταν σίγουρος πως θα την βρίσκαμε την λύση!) 








Οι καλεσμένοι μας ήρθαν, οι κουβέντες και το παιχνίδι άρχισαν και εγώ απλά περίμενα με την ελπίδα να σταμάτησει η βροχή γιατί παρότι είχα προετοιμαστεί να τα κρύψω στην ανάγκη μέσα στο σπίτι- δεν θα είχε την ίδια χάρη με το να εξερευνείς έναν κήπο! Το σύμπαν μου έκανε την χάρη και εγώ έτρεξα να στολίσω και να κρύψω τα αυγά. Δέκα σε κάθε παιδάκι, ενώ φέτος σκέφτηκα και μια επιπλέον τσαχπινιά. Εφόσον μεγαλώνουν πρόσθεσα και λίγη ίντριγκα στο κυνήγι, κρύβοντας και: Έναν μεγάλο λαγό, τρεις μικρούς και τρεις πασχαλίτσες. Όποιος έβρισκε ένα από αυτά όμως, δεν μπορούσε να διεκδικήσει άλλο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να στολίσω όπως ήθελα αφού με έπιασε βροχή και ο κήπος σίγουρα δεν ήταν ολάνθιστος όπως άλλες χρονιές αφού το Πάσχα πέφτει νωρίς φέτος, τα μικράκια μας όμως τίποτε από όλα αυτά δεν τα ενόχλησε- αντίθετα ο βροχερός καιρός μάλλον έκανε αυτό το κυνήγι ακόμα πιο περιπετειώδες στα μάτια τους!











Τα καλαθάκια λοιπόν μοιράστηκαν και αφού περιμέναμε λίγο στην είσοδο να περάσει ακόμα μια μικρή μπόρα που έπιασε την ώρα ακριβώς που μαζευτήκαμε στον κήπο, ξεκινήσαμε το κυνήγι μας! 













 Ήταν πολύ αστείο που ακόμα και τα μικρότερα παιδιά- εκτός από αυτό το μικρό μαιμούδι που μόλις βρήκε μια πασχαλίτσα την μάζεψε και τρελάθηκε από την χαρά του- παρότι έβλεπαν τις πασχαλίτσες, τις αγνοούσαν ώστε να έχουν πιθανότητες να βρουν τα πιο μεγάλα δωράκια! Μετά από ώρα και αφού μας ξαναέπιασε βροχή αλλά δεν μας πτόησε- (και ευχαριστώ τις μαμάδες για αυτό)- και τρία αυγά να λείπουν, (βρέθηκαν εκ των υστέρων μέσα στην τσάντα που τα είχα όλα όταν τα τοποθετούσα!), τα μικράκια μας είχαν γεμάτα καλαθάκια και χαρούμενα προσωπάκια! 




Και μια μαιμουδομαμά πολύ ευτυχισμένη- και ας βγήκε ο ήλιος μόνο αφότου βγάζαμε και τις τελευταίες φωτογραφίες- ευτυχισμένη γιατί ήξερε πολύ καλά πως το μαιμουδάκι της ήταν παραπάνω από ευτυχισμένο... Και αυτό πάντα αρκεί! 

Όταν επιστρέψαμε στην σοφίτα, τα παιδιά άρχισαν να παίζουν τόσο όμορφα που λυπόμουν να τα διακόψω για τις δραστηριότητες. Περίμενα το πρώτο ξέσπασμα, ή την πρώτη τους διαφωνία για να στήσουμε το τραπέζι- αυτή η διαφωνία όμως δεν ήρθε ποτέ και αφέθηκα και εγώ στην κουβέντα με τις μανούλες που τόσο μου λείπουν. Και είναι κρίμα από μια άποψη διότι εκτός που είχα ετοιμάσει όμορφες και απλές δραστηριότητες, είχα κάνει και πολύ ετοιμασία για αυτές. (φάγαμε πολλές ομελέτες πριν το egg hunt αυτό θα σας πω μόνο!) Στο τέλος ωστόσο, τους ετοίμασα diy kit ώστε να τις φτιάξουν μόνοι τους σπίτι! 

Τι εννοώ; 

Οι δραστηριότητες θα ήταν οι εξής: Βάψιμο αυγών από φελιζόλ όπως κάθε χρονιά. Κουταλοδρομίες- ιδέα που πήρα από την Άντζυ. (ενεργό link πιο πάνω). Και θα φτιάχναμε και γλαστράκια ανθρωπάκια μέσα σε κελύφη αυγών. (μόλις φυτρώσουν τα μαλλιά μας θα σας τα δείξουμε!) Αγόραζα τα αυγά μου τον τελευταίο καιρό σε τετράδες ώστε να μπορούν οι μικροί μου φίλοι να πάρουν μαζί τις δημιουργίες τους μέσα στις θήκες χωρίς πρόβλημα. Αφού λοιπόν δεν φτιάξαμε τίποτα, μέσα σε κάθε τετράδα τους έφτιαξα το diy kit βάζοντας ένα αυγό από φελιζόλ, ένα άδειο τσόφλι αυγού, ματάκια, μπαμπάκι και φακές για να τα φτιάξουν μόνοι τους! Τώρα ανυπομονώ να μου στείλουν φωτογραφίες με τις δημιουργίες τους! (τ'ακούς Αρετή;;;!!) 

Update: Τα γλαστράκια μας άνθισαν και σας τα δείχνουμε! Σούπερ; 



Φέτος λοιπόν, μπορεί να μην πήγαν όλα όπως τα σχεδίαζα. Μπορεί ο ήλιος να μην φάνηκε παρά στο τέλος, ο κήπος να μην ήταν στα καλύτερα του, οι φωτογραφίες μας να είναι σκοτεινές και να μην ήρθαν όλοι οι φίλοι και συγγενείς μας. Αυτό το μαιμουδάκι όμως ήταν το πιο ευτυχισμένο μαιμουδάκι του κόσμου. Διδάσκοντας μου ακόμα μια φορά πως η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε ένα πλαστικό καλάθι από πιάτο γεμάτο σοκολατένια αυγά και ένα και μόνο στολίδι- το πιο αγαπημένο του. Και αυτό όπως πάντα αρκεί... (μείνετε συντονισμένοι θα ακολουθήσει το prive αισθητηριακόegg hunting μας...) 









Δείτε και το egg hunt της Ελευθερίας εδώ- αν δεν τρώτε γλυκά υπάρχει λύση- και να ξέρετε πως ένα κυνήγι αυγών μπορεί να στηθεί και μέσα σε μισή ώρα με δυο μόνο μικράκια! (δοκιμασμένο πολλές φορές από το μαιμούδι και την βρωμούσα!) 

4 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία που τα έκανες όλα, κι ας λες ότι φέτος δεν πήγαν όλα όπως τα σχεδίαζες! Άλλωστε οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν το παιχνίδι πιο συναρπαστικό και σίγουρα όλα τα μαιμούδια θα ήταν ενθουσιασμένα! Ευτυχώς που στον πίνακα δεν έγραψες Βρωμούσα, χαχαχα!!! Φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα Σωτηρία να ξέρεις δεν θα είχα τέτοιο πρόβλημα, είπα όμως να τηρήσω τα προσχήματα! Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου- για τα παιδιά τα ΠΑΝΤΑ είναι μια περιπέτεια- είναι τόσο σοφά... Φιλιά πολλά...

      Διαγραφή
  2. Τι τέλεια ιδέα!!! Την είχα ξανά ακούσει αλλά δεν της είχα δώσει την πρέπουσα σημασία βλέπεις η Ιωάννα ήταν μικρή! Πλέον όμως είναι μια καλή ευκαιρία να το καθιέρωσω και εγώ!!! περιμένουμε να μας δείξετε τα αυγούλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την καθιερώσετε κούκλα μου θα ξετρελαθεί! Τρέχω να κάνω update και με τα αυγουλάκια! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...