Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιάξαμε τον δικό μας διαστημικό πύραυλο!! (με ένα μπουκάλι αναψυκτικού και δυο ρολά υγείας!)

Μετά την επιτυχία που είχε το τρενάκι που φτιάξαμε μόνοι μας από ρολά τουαλέτας, έψαξα να βρω τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό το ταπεινό και καταφρονεμένο υλικό και έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία ενός διαστημικού πυραύλου, όμως όσο και να έψαξα να την βρω εκ των υστέρων να σας την δείξω εδώ- δεν την βρήκα πουθενά. 

Ωστόσο έστω και εικονικά χωρίς καν οδηγίες, μπορείς να φτιάξεις έναν άκρως εντυπωσιακό διαστημικό πύραυλο που πετάει και φωτιές μάλιστα, μόλις με δυο ρολά τουαλέτας και ένα μπουκάλι αναψυκτικού ενάμιση λίτρου! 

Δεν με πιστεύεις;;; Και τότε πως προσγειώθηκε στο μπαλκόνι μας αυτός ο σούπερ αστεράτος διαστημικός πύραυλoς;;;;




Για αρχή ήπιαμε ενάμιση λίτρο coca cola! (light γιατί είμαστε και σε δίαιτα!) Έπειτα μαζέψαμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχουν τα ρεβίθια στην κατασκευή μας. Αυτοσχεδίασα και ήθελα ο πύραυλος μας να κάνει και θόρυβο και το μόνο που βρήκα εύκαιρο ήταν τα ρεβίθια. 





Στην πορεία, κατέληξα πως θα προτιμούσα να μην είχαμε ζωγραφίσει το μπουκάλι του αναψυκτικού, να το είχαμε αφήσει διαφανές και να βάζαμε μέσα ασημόσκονη μαζί ίσως με μεγάλες ασημένιες πούλιες ή κάτι άλλο που να φαίνεται "διαστημικό" ώστε να βλέπεις μέσα και την κίνηση! Που ξέρετε ίσως και να κάνουμε έναν ακόμα πύραυλο ακριβώς έτσι... 

Ωστόσο το μαιμούδι συμμετείχε όπως πάντα ενεργά, ζωγραφίζοντας τα πάντα και κόβοντας σε λωρίδες το γκοφρέ χαρτί, ενώ τον "αγγάρεψα" να βάλει αυτός μέσα όλα τα ρεβίθια! (ένα, ένα τα έβαζε - πάνω από μισή ώρα ασχολιόταν!) 





 Για αρχή φτιάξαμε τους "ωθητήρες" που πετάνε και την φωτιά που δίνει ώθηση στο διαστημόπλοιο μας. Η φωτιά δεν είναι παρά γκοφρέ χαρτί και ρυζόχαρτο κομμένα σε λωρίδες. Τα κολλήσαμε εσωτερικά με υγρή κόλλα και στην πορεία προσθέσαμε το κωνικό σχήμα. ( με θερμοπίστολο). Αυτά από μόνα τους- για ένα μικρότερο παιδάκι είναι τα τέλεια διαστημικά πυραυλάκια. 




Αφού φτιάξαμε και κολλήσαμε και τον κεντρικό κώνο, κολλήσαμε τους "ωθητήρες" στα πλάγια, βάλαμε  και μερικά... αστεράτα  αυτοκόλλητα και αυτό ήταν! Έτοιμος ο πύραυλος μας!!! (μην με ρωτάτε πως έφτιαξα τους κώνους, με δυσκολεύει πάντα αυτό το σχήμα και αφού δεν είχα βρει και το tutorial, τα έκανα όπως καταλάβαινα χωρίς να με ενδιαφέρει να είναι τέλειο)







Και οι αποστολές μας πήραν φωτιά....  Πρώτα τοποθετούμε τον πύραυλο μας κάτω. Τον ταρακουνάμε δυνατά- ακούγοντας τις  μηχανές του- (βλ. ρεβίθια!), μετράμε αντίστροφα και.... 

Δέκα, εννιά, οχτώ, εφτά, έξι, πέντε, τέσσερα, τρία, δύο έναααααα....

Εκτόξευσηηηηηηη 









Από εκεί και πέρα είναι όλα θέμα της φαντασίας μας!! Εσείς πια διαστημική περιπέτεια θα ζήσετε;;; 

Δείτε και άλλους χειροποίητους πυραύλους! 

Της γλυκιάς Έυης εδώ και της Έλενας εδώ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...