Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μανιταρόπιτα και ολόκληρα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Δυο υπέροχες συνταγές θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα, ιδανικές και οι δυο για συνοδεία ψητών. 

Η μια είναι παλιά αγαπημένη και "πολυφορεμένη" συνταγή της θείας μου της Μπίας και η άλλη είναι πολύ φρέσκια, αφού την ανακάλυψα με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, ήδη λατρεμένη και θα φορεθεί και αυτή πολύ! 

Μανιταρόπιτα της Μπίας λοιπόν και Ολόκληρα Καραμελωμένα Κρεμμυδάκια.

Να ξεκινήσω με τη μανιταρόπιτα; Η συγκεκριμένη συνταγή μου αρέσει πολύ διότι δεν έχει κρέμα γάλακτος (που συνήθως καλύπτει όλες τις άλλες γεύσεις) με αποτέλεσμα η γεύση των μανιταριών να είναι πολύ έντονη και ξεχωριστή. 

Θα χρειαστείτε: 

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές) 
250 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας. (κατά τη γνώμη μου καλύτερα καπνιστό) 
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
2 αυγά
σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

(φτάνουν για ένα μεγαλούτσικο πυρέξ) 

Θα σωτάρετε τα μανιτάρια με όλα τα μυρωδικά και το σκορδάκι μέχρι να χρυσαφίσουν αλλά μην μαραθούν τελείως. Το μυστικό κατά τη γνώμη μου είναι να τα σωτάρετε λίγα λίγα και σε κάθε δόση ξεχωριστά να προσθέτετε τα μυρωδικά, μόνο έτσι θα σωταριστούν ομοιόμορφα και θα είναι και σωστά καρυκευμένα. Επίσης μην τσιγκουνευτείτε το σκορδάκι, κάνει τη διαφορά.  Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τα αυγά και το τυρί. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο πυρέξ, απλώνετε τη γέμιση, βάζετε και το άλλο φύλλο τα ενώνετε και τελειώνετε απλώνοντας λίγο αυγό ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Ψήνετε στους 180 στην χαμηλή σχάρα για περίπου 40 λεπτά... 




Από γεύση δεν το συζητώ, τη προτείνω ανεπιφύλακτα.!


Τη συνταγή για τα καραμελωμένα κρεμμύδια τη βρήκα εδώ:

Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει το κόπο πραγματικά. Εγώ επέλεξα να κάνω την εκδοχή που τα βράζεις πρώτα και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Και ούτε που κατάλαβα πως τα μέσα φύλλα δεν βάφουν όπως μας λέει η συνταγή. Σημασία έχει ότι είναι πεντανόστιμα και πολύ καλή συνοδεία για κρεατικά. 




Ελπίζω να τις δοκιμάσετε και να σας αρέσουν! 

Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...